#1 2012-11-10 19:48:44

lucky

Administrator

Zarejestrowany: 2012-11-10
Posty: 16
Punktów :   

1# Barszcz Wiejski

Składniki:
25 dag włoszczyzny,
50 dag buraków ćwikłowych,
1 szklanka kwasu z ogórków,
2 i 1/2 litra wody,
1 kostka rosołowa mięsna,
2 łyżki śmietany, 1 ząbek czosnku,
sól, cukier, liść laurowy


Wykonanie:
Buraki dokładnie umyć, ugotować w łupinkach, następnie obrać, pokroić w cienkie plastry. Z włoszczyzny i kostki rosołowej przygotować wywar, zalać nim pokrojone buraki i wolno gotować około 30 minut, dodając część kwasu z ogórków. Na końcu dodać resztę kwasu, śmietanę, roztarty z solą czosnek i liść laurowy. Doprawić solą i cukrem do smaku i zagotować. Podawać z fasolą ugotowaną na sypko lub z ziemniakami.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi

[ Generated in 0.050 seconds, 8 queries executed ]


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.edumed.pun.pl www.urania.pun.pl www.pakalizaka.pun.pl www.zumico.pun.pl www.wrzesniowki2009.pun.pl