#1 2012-11-10 20:15:27

lucky

Administrator

Zarejestrowany: 2012-11-10
Posty: 16
Punktów :   

#4 Polewka Kurpiowska

Składniki:
4 duże cebule,
1 l wody, 1 l mleka,
1 duża łyżka mąki kukurydzianej,
4 łyżki masła,
4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól, pieprz


Wykonanie:
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce masła, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić posiekaną natkę pietruszki i gotować pół godziny. Odcedzić i dodać mleko wraz z roztrzepaną w nim mąką kukurydzianą. Gotować jeszcze około 10 minut. Tuż przed zakończeniem gotowania należy dodać pozostałe 3 łyżki masła.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi

[ Generated in 0.063 seconds, 10 queries executed ]


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.urania.pun.pl www.wrzesniowki2009.pun.pl www.wsadzimierz.pun.pl www.pakalizaka.pun.pl www.zumico.pun.pl